Pri dopravnej nehode utrpeli ťažké zranenia traja dôchodcovia

05.06.2013 Michalovce

Stretava 5. júna (TASR) - K vážnej dopravnej nehode, pri ktorej utrpeli ťažké zranenia traja dôchodcovia, došlo v utorok (4. 6.) večer pri obci Stretava v okrese Michalovce.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, 73-ročný vodič viedol vozidlo Škoda Felicia od obce Stretava po ceste označenej dopravnou značkou - Daj prednosť v jazde.

Pri vychádzaní na cestu smerom na obec Palín v dôsledku nepozornosti nedal prednosť v jazde vozidlu značky Land Rover s prívesným vozíkom, ktoré viedol 39-ročný Ukrajinec a následne došlo k zrážke. Spomínané auto v tom čase prechádzalo v smere od obce Palín na obec Pavlovce nad Uhom po hlavnej ceste.

"Pri dopravnej nehode vodič Škody Felicie a jeho dve spolujazdkyne (68,87) utrpeli ťažké zranenia, vodič Land Rovera sa nezranil. Dychová skúška u oboch vodičov bola negatívna. Na vozidlách vznikla celková škoda 12.600 eur," konkretizovala Mésarová.

V súvislosti s touto nehodou začal Okresný dopravný inšpektorát v Michalovciach trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, doplnila hovorkyňa.
 

Vyberte región